Monique Salemink

Mijn naam is Monique Salemink, geboren in 1970 en woon samen met mijn vriend in Schijndel.  Eind september 2012 ben ik afgestudeerd aan de Body Stress Release Academy in Rondevlei in Zuid Afrika. Dit was een geweldige ervaring in een prachtig land!

Zelf kampte ik jarenlang met flinke hoofdpijn, migraine, rug en nek problemen; grotendeels ontstaan door emotionele stress als gevolg van het overlijden van mijn 2 broertjes. Ik had al veel andere therapieën geprobeerd maar allen zonder, of slechts met een tijdelijk resultaat. Body Stress Release heeft me echt geholpen deze klachten te verminderen. Sinds ik mijn eerste BSR release heb ondergaan, zijn mijn migraine aanvallen nog maar op één hand te tellen! Mijn kwaliteit van leven is met sprongen verbeterd!

Ondertussen hoorde ik zoveel positieve verhalen over Body Stress Release, dat ik dacht: wauw, wat zou het fantastisch zijn om mensen met deze mooie techniek van hun klachten af te helpen!

Voor ik naar Zuid-Afrika ging, werkte ik ruim 12 jaar op de financiële afdeling van een bedrijf, waar ik het altijd naar mijn zin had. Maar diep in mijn hart wist ik dat ik BSR practitioner wilde worden. Zo kreeg in eind 2010 heel sterk het gevoel: Dit moet ik doen, ik moet mijn hart volgen! Onmiddellijk zette ik de aanmeldingsprocedure voor de opleiding in gang, met als resultaat dat ik naar Zuid Afrika mocht komen! Ik nam ontslag bij mijn werkgever en vertrok in april 2012 naar Zuid Afrika.

Sinds oktober 2012 ben ik werkzaam als practitioner, geweldig dat ik dit nu ook mag doen! Zoveel mogelijk mensen helpen met deze fantastische techniek om hun lichaam aan te zetten tot hun zelfhelend vermogen.

Door dag in dag uit te werken met mensen en hun klachten werd mijn nieuwsgierigheid nog meer gewekt. Waarom knapt de één heel snel op van zijn klachten en ongemakken en waarom duurt het bij een ander zo lang of komen de klachten telkens weer terug. Ik kwam uit bij de HBO registeropleiding voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde van Instituut EEN®. Deze opleiding gaf mij de tools om te werken aan het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Een perfecte aanvulling op Body Stress Release.

In juni 2019 ben ik afgestudeerd in Panheel als Natuurgeneeskundig therapeut aan Instituut E.E.N.® voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde op HBO-niveau waarbij ik in 2017 de examens Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis op HBO niveau conform de Plato-eindnormen heb behaald. Elk jaar volg ik de nodige bij- en nascholingen om ‘up to date’ te blijven.

naar top