Ervaringen

Vrouw, 29 jaar met rugklachten

Erg goed gevoel bij de behandelingen door Monique!

Na anderhalf jaar van specialist naar specialist, bleef mijn rugpijn onverklaarbaar. De BSR was nieuw voor mij, maar na een paar behandelingen merkte ik al verschil en kon ik voor het eerst sinds lange tijd pijnvrij bewegen. Het lijkt of zo’n release van alles in werking zet, waardoor spieren ontspannen en ruimte krijgen voor herstel. Superfijn!

Ik ervaar Monique als een geduldige, enthousiaste en professionele behandelaar, met tijd voor gezellig gesprek of een praktisch advies.

Ik zou het iedereen aanraden die klachten heeft waar artsen geen oplossing kunnen bieden, of om de spieren te helpen ontspannen.

Vrouw, 64 jaar met carpaal tunnel syndroom

De behandeling bij Monique Salemink is echt fantastisch. Je voelt je als herboren!  Je raakt je stress kwijt, geen pijn meer in je nek en schouders en wat nog het meest opmerkelijk was bij mij, dat ik twee jaar geleden geopereerd ben aan mijn linkerhand voor carpaal tunnel syndroom en ik ook nog geopereerd moest worden aan mijn andere hand. Nu eerst genas door deze therapie mijn rechterhand en later ook mijn linkerhand waar ik nog steeds last van had. Het is helemaal weg. Ik zou iedereen aanraden, die alleen last heeft van het carpaal tunnel syndroom zeker geen operatie te laten ondergaan, maar een behandeling bij Monique (dus BSR)!
Top Monique, hulde aan jouw behandelingen, ze werken bij mij fantastisch!

Man, 61 jaar met vreselijke pijn in de benen

Na 10 jaar dokteren, fysiotherapie, en allerlei onderzoeken zoals MRI-scan, spier onderzoek, vaatonderzoek, chiropractor en noem maar op……niets gevonden…… de pijn in mijn benen bleef. Ik had er mij al bij al bij neergelegd en er werd vaak tegen mij gezegd dat ik ermee moest leren leven. Totdat ik in 2014 zoveel pijn kreeg dat ik niet meer kon slapen. Het zitten werd ook steeds pijnlijker.

Ik kreeg tabletten tegen zenuwpijn en die hielpen niet en ook kon ik me steeds minder bewegen. Op m’n werk kreeg ik zelfs therapie voor mijn houding.

Het niet slapen van de pijn was een ellende…… In september 2014, na een heel jaar bijna niet geslapen te hebben, kom ik in gesprek met een collega en hij vertelde mij wat over Body Stress Release. Na wat ik allemaal al gedaan had en al zo vaak teleurgesteld was wist ik het nog niet zeker, ik was inmiddels behoorlijk sceptisch. Na nogmaals een gesprek te hebben gehad met een andere collega heb ik dan toch maar besloten om een afspraak voor een Body Stress Release te maken.

In september 2014 had ik de eerste afspraak met Monique. Toen zij mijn rug voelde vertelde zij mij dat het probleem vast uit de onderrug zou komen, want die zat muur en muurvast. Ook wist zij me al te vertellen dat ik meerdere BSR sessies nodig zou hebben, want een probleem wat er al jaren zit, daar heeft het lichaam ook de tijd voor nodig om te herstellen.

Na de eerste paar BSR sessies was ik heel erg moe. Na ongeveer 8 sessies ging het slapen steeds beter maar werd nog wel regelmatig wakker van de pijn en had overdag nog steeds een erg stijf gevoel. Maar ik kon mijn benen wel weer optillen en al weer ergens overheen stappen wat voor die tijd onmogelijk was.

Nu, na 15 behandelingen kan ik hele nachten doorslapen en het stijve gevoel wordt ook een stuk minder. Ik kan nu zelfs een hele avond zonder pijn gewoon op een stoel zitten.

Wat ben ik blij dat ik in contact ben gekomen met Body Stress Release en heb nu ook hele goede hoop dat het in de toekomst nog beter gaat worden.

Vrouw, 38 jaar met chronische rugklachten

Hele fijne behandelingen gehad van Monique, mijn chronische rugklachten verdwenen na 3 behandelingen!!!

Vrouw, 36 jaar met angsten en te veel stress

Nee, aardig is hij niet. En al helemaal niet zachtaardig.Jeee wat kwam die klap hard aan, mega hard. Zomaar, in 1 x, zonder een waarschuwing een aankondiging, een teken. Hij was er plotseling en veegde in één second de grond onder mijn voeten weg. De man met de hamer. Mijn lichaam functioneerde niet meer en in mijn hoofd was het zwart. Net toen ik dacht dat ik de hele wereld aan kon. Maar helaas ik ben ook maar een mens. 6 weken duurde deze periode, ik weet er nog maar weinig van. Maar ik moest wel de strijd aan met de gevolgen.

Angstaanvallen, en bang voor eigenlijk alles. Niet naar de supermarkt durven, mijn kind niet op school af durven zetten, niet uit eten durven of naar de film….en zo kan ik nog 5 pagina’s doorgaan. Zo bewust van het feit dat je die onvriendelijke man, onaangekondigd op elk moment van de dag tegen kan komen en die vervolgens je hele wereld op zijn kop zet…..

Tijdens behandelingen bij een psycholoog kwamen we erachter dat té veel stress ( lees: elke dag, 24 uur lang…weken…maanden….ongeveer 5 jaar non-stop) de deur open heeft gezet voor de man met de hamer. Geweldig !! dat is makkelijk!! Man met de hamer samen met de oorzaak van al de stress de deur wijzen en lekker verder leven!Tja, iets lastiger werd het omdat ik de stress-factor niet kon vermijden. Loslaten en ontspannen was het advies. Ik had een ontspanningsoefening mee gekregen die ik 2 x per dag moest doen. Prima na 3 dagen de oefening 5 x per dag gedaan te hebben merkte ik nog steeds niks. De dag erna werd ik echt heel ziek…..misselijk…hoofdpijn…je wil het niet weten. Ik gaf al meteen die oefening de schuld. De volgende dag was ik beter en toen ik de oefening deed wist ik niet wat ik mee maakte…. mijn lichaam ontspande en het leek alsof ik een vrije val maakte….wow wat een ongelofelijk bijzonder gevoel. Dat kende ik helemaal niet !!

Nu ik had leren ontspannen kwam ik erachter dat ik altijd gespannen was!! Ook tijdens bijvoorbeeld het tandenpoetsen, aardappelen schillen en tv kijken!! Ik bleef de oefeningen doen. Ik durfde ondertussen ook weer steeds meer. Met veel vallen en opstaan, mezelf een week ziek voelen voor een filmpje of de menukaart door de tranen niet kunnen lezen……maar ik deed het.

Toen er een stukje over BSR in de krant stond vond ik dat het voor mij was geschreven… “ik haal stress uit je lichaam” was de zin die ervoor zorgde dat ik zo snel mogelijk een afspraak maakte. Een geweldige vriendelijke vrouw probeerde mij uit te leggen wat BSR inhoud, maar het interesseerde me weinig….. “als je me maar helpt” dacht ik. En dat heeft ze gedaan. De eerste keer is het echt een rare aparte bijzondere ervaring. Ze duwt wat op je rug en ‘leest’ dan met behulp van je voeten je lichaam. Nog wat geduw en gewrijf gevolgd door een onbeschrijfbare pijn (sorry maar het deed echt zeer…de eerste paar keer) ‘t was de moeite waard want ik fietste lachend naar huis. Ik had echt goede zin, zat heerlijk in mijn vel. Je lichaam reageert op de behandelingen. De ene keer had ik na de behandeling last van mijn heupen of mijn knieën….van mijn schouder… Hoort allemaal bij het loslaten en is niet erg want het duurt maar even.

Ik voel nu dat ik veel relaxter in het leven sta. Ik zin heb om uit eten te gaan, of zelfs een weekendje weg!! Ik ben minder prikkelbaar, kan veel meer aan… Ik ben rustiger en kan dingen beter loslaten. Ik zit lekkerder in mijn vel. Ik poets ontspannen mijn tanden en schil ontspannen de aardappelen. En je raad het al, ‘s avonds zit ik ontspannen op de bank. Of de man met de hamer nog ooit terug komt? Misschien wel maar, ik blijf naar Monique gaan en ben dus voorbereid !!!

Body Stress Release (BSR)

BSR is een milde gezondheidstechniek, gebaseerd op de kracht van het lichaam om zichzelf te genezen. BSR richt zich niet specifiek op een ziekte of fysiek probleem, maar op het vrijmaken van spierspanning (body stress). Een lichaam vrij van body stress is energiek en functioneert optimaal.

Contact

Body Stress Release
Monique Salemink
Vossenbergsesteeg 9
5482 WE Schijndel

06-1614 8160
info@bsrmonique.nl

naar top