E.E.N.® therapie

Waarom knapt de één heel snel op van zijn klachten en ongemakken en waarom duurt het bij een ander zo lang of komen de klachten telkens weer terug?

Iedereen maakt van alles mee in zijn of haar leven. Soms zijn ervaringen best heftig en willen we ze zo snel mogelijk vergeten of we proberen situaties te vermijden die ons triggeren. Maar je lijf vergeet dit niet. Er is altijd een interactie tussen lichaam en geest. Niet goed verwerkte ervaringen worden als blokkades opgeslagen in ons lichaam. Als dit vaak genoeg gebeurt, voel je je uit balans en kan je er zelfs ziek van worden.

Als E.E.N® Therapeut lever ik lichaamsgerichte psychosociale en natuurgeneeskundige zorg. Ik kijk verder dan alleen jouw fysieke klachten. Ik kijk naar jouw lichamelijke of mentale klachten op een integrale wijze. Wanneer zijn deze ontstaan? Wat ging er aan vooraf? Welke situaties verergeren jouw klachten of halen het weer naar boven? Is er een rode draad? In gesprek met jou komen we samen tot de kern en kunnen we werken aan het in balans brengen van lichaam, geest en persoonlijkheid en het zoveel mogelijk stimuleren van het zelfgenezend vermogen, zodat je in balans komt met jezelf en met je omgeving.

E.E.N.® staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Eclectisch betekent hier het beste uitkiezen uit verschillende systemen en er de eenheid in zien. De eclectische energetische natuurgeneeskunde kiest het beste uit de Oosterse natuurgeneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Westerse reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde. De oorzaak van klachten wordt gezocht op het niveau van het bewustzijn, het energetisch lichaam en/of het fysieke lichaam. Dit uitzoeken gebeurt met behulp van de spiertest uit de kinesiologie en de polsdiagnostiek en een uitgebreide anamnese.

In de E.E.N.® therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende ondersteunende therapieën, zoals thema-therapie, regressietherapie, psychotherapie, de kracht van vergeving en ademhalingstechnieken.

Ik zet, wanneer dat nodig is, extra ondersteuning in van homeopathische middelen. Dit kunnen een complex van de E.E.N.®-Energetica, Bachbloesem remedies en het SanoConcept zijn of Schüssler celzouten en vitamines- en/of mineralen supplementen.

De E.E.N.® therapie is ontwikkeld door M. van Buuren, instituut voor E.E.N.® in Panheel. Voor meer informatie kunt u naar de website van het instituut gaan.

 

Contact

Body Stress Release
Monique Salemink
Vossenbergsesteeg 9
5482 WE Schijndel

 06-1614 8160
 info@bsrmonique.nl

naar top